Jump to content

net4game

The most innovative GTA: San Andreas Multiplayer Role Play server

Photo

Lagi w gta sa (samp i mta)


  • Please log in to reply
7 replies to this topic

Patrio0 09/03/2019 - 23:38

Patrio
  • Gracz

po pobraniu gta sa od jakiegos miesiąca działało bardzo dobrze a tu nagle wchodze na serwer lagi tak jakby byl to jakis pokaz slajdów proszę  o pomoc

:)


  • Back to top
    • 0

richie lux27 09/03/2019 - 23:48

richie lux
  • Gracz

wyłączyłeś limit klatek w opcjach gry?


  • Back to top
    • 0

Patrio0 10/03/2019 - 00:11

Patrio
  • Gracz

wyłączyłeś limit klatek w opcjach gry?

no wyłączyłem


no wyłączyłem

lecz to nic nie daje :(


  • Back to top
    • 0

Reyyynaldo802 11/03/2019 - 12:35

Reyyynaldo
  • Gracz

[ARGUMENT PIERWSZY]

1. Spróbuj ustawić priorytet w menadżerze zadań na wysoki - oczywiście wybierając GTA.

2. Pobierz program Drive Booster i kliknij scan. Działa on na takiej zasadzie, że aktualizuje Ci wszystkie sterowniki - wiadomo automatycznie też instaluje. Zrobić restart po zainstalowaniu!!! 

3. Jeżeli instalowałeś ostatnio jakieś dodatki do GTA typu modyfikacje np... hmm... tekstury HD, lub drogi HD odinstaluj.

4. Jeżeli posiadasz laptopa, sprawdz - czy nie masz ustawionego oszczędzania energii. /// Jeżeli zaś posiadasz komputer stacjonarny, ustaw w ustawieniach karty graficznej, maksymalna wydajność - być może zmieniło Ci się na oszczędzanie energi, lub optymalną moc.

5. Zaaktualizuj system Windows.

6. Sprawdź stan techniczny twojego dysku, lub karty graficznej. Być może dysk jest juz w tragicznym stanie, lub jest pełny.

7. Jeżeli masz dużo kurzu w obudowie, spróbuj w miare możliwości wyczyścić cały komputer.

8. Sprawdz w ustawieniach ekranu, lub karty graficznej ile Hz masz ustawionych tzn. np 30/60/75/120/144

8. Przeinstaluj całe GTA, jeżeli te rzeczy nie pomogły.

 [ARGUMENT Drugi]

1.Wykonaj format komputera.

2.Sprawdz ustawienia GTA


  • Back to top
    • 0

Chudy_722 12/03/2019 - 03:12

Chudy_
  • Gracz
Miałem ten sam problem na starym komputerze, niestety mam złe wieści - może to być karta graficzna. (u mnie po wymianie karty graficznej na nową działało bardzo dobrze)
  • Back to top
    • 0

PeReS12261 12/03/2019 - 06:28

PeReS12
  • Gracz
Witaj, powiedz mi, czy posiadasz włączonego antywirusa w tle? Oraz napisz jeszcze jaki program stosujesz.
  • Back to top
    • 0

szczerbatyy22 13/03/2019 - 14:18

szczerbatyy
  • Gracz

Mam ten sam problem, nie było mnie w domu parę dni (komp był odłączony nie używany) wracam i ten sam problem.
Uprzedzając pytania, nie używam żadnych antywirusów, żadne procesy w tyle, mody itd.
Warto dodać ze laguje GTA nie komputer (max 35% cpu/ramu) inne gry typu lolek,asassin działają w normie ;/
Reinstalacja nie pomogła ;//


Edit by best hacker:
Żadne zmiany w systemie czy rejestrze nie pomogą, u mnie rozwiązanie było 1.
''Uruchom jako administrator''
facepalm


  • Back to top
    • 0

PANDAZBANEM30 15/03/2019 - 14:47

PANDAZBANEM
  • Gracz

U mnie na starym laptopie również miałem coś w stylu "Pokazu slajdów". W moim przypadku odczekałem +/- 3 dni i wszystko wróciło do normy. 


  • Back to top
    • 0




0 user(s) are reading this topic