Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka      Logowanie »   
  • Rejestracja »
  • Co nowego?

net4game

Największy polski serwer RolePlay w GTA: San Andreas Multiplayer

Zdjęcie

Age of Empires III - dlaczego mi się wyłącza?


  • Please log in to reply
13 odpowiedzi w tym temacie

#1 Reson2 20/09/2013 - 15:28

Reson
  • Gracz

Age of Empires III - wyłącza się, dlaczego?

Witam. Przedwczoraj zainstalowałem sobie grę AoE III, w która zamierzałem pograć, ponieważ bardzo lubię tą grę. No to gram, wszystko git.. Nagle mi się wyłączyła. No cóż zdarza się- włączyłem ponownie, gram jakieś 10-15 minut i znów.. Miałem i tak zrobić formata, więc myślałem, że to wyeliminuje problem, ale po formacie (wczoraj go robiłem) znów to samo. Wszystko ładnie, nic nie zacina, ale po 5 do 20 minutach gry mi się włącza pulpit i wyskakuje komunikat ( http://iv.pl/images/...55984415818.jpg ). Nie wiem czemu tak się dzieje, ale to raczej nie wina gry, bo próbowałem z kilku źródeł, tak samo sterowniki instalowałem na najnowsze i troche starsze- ten sam problem.
Chciałbym podkreślić, że kiedyś na tym samym kompie grałem w tą grę bez problemu.
Mój komputer:
-Windows XP SP2
-AMD Sempron 2.00 GHz
-768MB RAM
-ATI Radeon 9250

Pozdrawiam i czekam na pomoc! :)


Użytkownik Reson edytował ten post 20/09/2013 - 15:31

  • Do góry
    • 0

#2 SoSail21 20/09/2013 - 15:39

SoSail
  • Gracz

możliwe że masz coś z sprzętem, ale radze też zrobić formata.[w=Nabijacz. Format to nie rozwiązanie.]


  • Do góry
    • 0

#3 SDRG1630 20/09/2013 - 15:52

SDRG
  • Gracz

Zakładam, że pirat więc spytam czy próbowałeś prócz innych wersji gry, innego (piractwo=ban)'a? Patcha do gry? Komputery są dziwne - raz coś działa, a po kilku latach już nie, choć nic się nie zmieniło.


  • Do góry
    • 0

#4 Steku199786 20/09/2013 - 15:53

Steku1997
  • Gracz

1) Sprawdź, czy masz zainstalowane najnowsze sterowniki.

2) Uruchom w trybie zgodności i z uprawnieniami administratora.

3) Przeinstaluje grę na koncie administratora.
4) Nowy (piractwo=ban)?


  • Do góry
    • 0

#5 Reson2 20/09/2013 - 16:16

Reson
  • Gracz

1) Sprawdź, czy masz zainstalowane najnowsze sterowniki.

2) Uruchom w trybie zgodności i z uprawnieniami administratora.

3) Przeinstaluje grę na koncie administratora.
4) Nowy (piractwo=ban)?

1. 'próbowałem z kilku źródeł, tak samo sterowniki instalowałem na najnowsze i troche starsze- ten sam problem.'

2. Nie wiem co to ma do rzeczy.

3. Gra jest zainstalowana na koncie administratora.

4. Myślę, że gdyby tu chodziło o (piractwo=ban)a gra by w ogóle nie uruchamiała się, a ona działa, lecz w przedziale od 5 min do 20 po prostu się wyłącza.

 

Zainstalowany jest patch oraz (piractwo=ban), który znajdował się w paczce z grą (pobraną z torrent) i co ważniejsza- gra kiedyś działała, a teraz nie chce, mimo, że próbowałem z kilku źródeł (ten sam problem). Na dodatek w komentarzach pod torrentem nie ma złych opinii, myślę jednak, że to coś u mnie tylko nie potrafię tego zdiagnozować. :/

Aczkolwiek spróbuje nowego (piractwo=ban)a.



możliwe że masz coś z sprzętem, ale radze też zrobić formata.

Formata zrobiłem wczoraj, tak jak napisałem w pierwszym poście- nadal to samo.

 

@Edit

Nowy (piractwo=ban) nic nie dał, gra znów się wyłącza w trakcie. :(


Użytkownik Reson edytował ten post 20/09/2013 - 16:23

  • Do góry
    • 0

#6 Emilos321 42 20/09/2013 - 16:34

Emilos321
  • Gracz

Z tego co widzę masz coś ze sprzętem, spróbuje otworzyć go i zobacz czy coś się nie przegrzewa albo coś. Ja raz tak miałem z grą i przegrzewała mi się karta graficzna. :)


  • Do góry
    • 0

#7 Reson2 20/09/2013 - 18:24

Reson
  • Gracz

Z tego co widzę masz coś ze sprzętem, spróbuje otworzyć go i zobacz czy coś się nie przegrzewa albo coś. Ja raz tak miałem z grą i przegrzewała mi się karta graficzna. :)

Jedyne co wymienialem od kiedy ostatnio grałem to zasilacz (na troche słabszy), myslisz, ze to dlatego?


  • Do góry
    • 0

#8 Emilos321 42 20/09/2013 - 18:28

Emilos321
  • Gracz

Może to być tym spowodowane.


  • Do góry
    • 0

#9 Steku199786 20/09/2013 - 18:43

Steku1997
  • Gracz

Z tego co widzę masz coś ze sprzętem, spróbuje otworzyć go i zobacz czy coś się nie przegrzewa albo coś. Ja raz tak miałem z grą i przegrzewała mi się karta graficzna. :)

 

To może być powód.

 

 

Jedyne co wymienialem od kiedy ostatnio grałem to zasilacz (na troche słabszy), myslisz, ze to dlatego?

 

Ale tylko gra się wyłącza, nie cały komputer?


  • Do góry
    • 0

#10 Reson2 20/09/2013 - 19:28

Reson
  • Gracz

To może być powód.

 

 

 

Ale tylko gra się wyłącza, nie cały komputer?

Tylko gra:http://iv.pl/images/...55984415818.jpg

Chyba to nie zasilacz, bo nieraz jak się wyłączy to potem gram z 20 minut i dopiero się wyłącza. Powód myślę, ze jest inny. :/


Użytkownik Reson edytował ten post 20/09/2013 - 19:29

  • Do góry
    • 0

#11 Steku199786 20/09/2013 - 19:31

Steku1997
  • Gracz

Ale gdyby zasilacz, to by cały komputer się zawiesił.


  • Do góry
    • 0

#12 Reson2 20/09/2013 - 20:04

Reson
  • Gracz

Ale gdyby zasilacz, to by cały komputer się zawiesił.

Też tak myślę. Tym bardziej, że kiedyś było git, a teraz jak naszła mnie ochota na pogranie w tą grę to się jebie. :(

Macie jeszcze jakieś pomysły?


  • Do góry
    • 0

#13 Steku199786 20/09/2013 - 20:08

Steku1997
  • Gracz

Tak to już bywa. Może nie kojarzysz, ale ja chciałem zagrać w Alien Nations 2. Taki odlschool od producentów Gothica. Wyobraź sobie, że nie zgram, bo albo karta dźwiękowa nie pasuje, albo, że mam procesor od AMD. Fucking Logic.


  • Do góry
    • 0

#14 Reson2 21/09/2013 - 14:25

Reson
  • Gracz

Ma ktoś jeszcze jakieś rozwiązania?



Mam pytanie, czy wina może leżeć po stronie directx'a?


  • Do góry
    • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych